Escut de la coral

Benvinguda

Història

Activitats

Agenda

Patrocinadors

Fotografies

Vídeos

El director

Contacteu - Avís legal

Enllaços

Història

A la mort del mestre de capella de la Parròquia de Vilassar de Mar, Mn. Joan Rebull, en Jordi Carrau ocupà el seu lloc com a director de l’Schola Cantorum parroquial. Al cap d’un temps, per manca de cantaires, entraren a formar part de l’Schola Cantorum, veus femenines gràcies a la col·laboració de la Sra. Rosa Puigbonet. El Sr. Rector del moment, Mn. Rafael Prats, va aconsellar de crear una coral i federar-la. Pel Nadal del 1980 la Coral Englantina donà el seu primer concert. L’entitat participà en la vida parroquial fins que Mn. Ramon Corts creà un cor per a les funcions religioses.
La coral, formada per una quarentena de cantaires, ha estat dirigida pel mestre Pere - Mateu Xiberta, per en Narcís Perich Serra i actualment per en Josep Muñoz Costa.
Estem integrats a la Federació Catalana d’Entitats Corals amb qui col·laborem sempre que ens és possible. Som amants dels aplecs i trobades. Per l’abril del 1988 organitzàrem el XIIè. Aplec d’Entitats Corals del Maresme amb molta joia, ja que ens deixà un record inoblidable.
Des de l’any 1994 hem instaurat la trobada de corals de festa major, per Sant Joan, amb força èxit de públic i amb la participació de diverses corals del Maresme i d'arreu. Hem donat concerts a diferents pobles de Catalunya a l’estil torna – visita. També hem cantat a França, a La Manxa i a Holanda. Pel novembre del 1990 celebràrem el Xè. Aniversari convidant els pobles veïns.
En l’ambient local formem part del Consell Municipal de Cultura i participem activament en la vida cultural de la població, ja sigui amb els nostres actes o col·laborant en les tasques que el consell de cultura ens encomana.
Al gener del 1992, vàrem participar a la gran jornada del “Catalunya Canta”, al Palau Sant Jordi de Barcelona, on ens aplegarem 7.000 cantaires de tot Catalunya. L’acte, organitzat per la FCEC ens deixà molt impressionats i ens feu veure clarament la importància que el moviment coral té a Catalunya.
També hem cantat al Camp Nou del Barça, durant la missa que es va celebrar en motiu de la visita del Sant Pare.
Hem compartit concerts amb alguna coral estrangera que ha visitat el nostre poble.
Durant els anys d’existència hem tingut l’honor de ser dirigits per mestres de renom: l’Oriol Martorell, en Jordi Colomer, en Josep Prats i en Leo Masó, en diferents trobades on la nostra coral ha participat.
Actualment disposem d’un ventall extens de repertori musical. Tan polifònic com tradicional o popular. Unes dues-centes cinquanta peces aproximadament. Entre elles la missa “Pontificalis” de Perosi, que hem cantat en diferents ocasions acompanyats d’orgue i orquestra, especialment en els oficis de Festa Major. Igualment hem cantat peces de Mozart junt amb la Jove Orquestra de Cambra del Maresme, i la Cantata 142 de Bach per a la Nit de Nadal, amb acompanyament d’orgue.
També hem participat en actes d’homenatge pòstum dedicats a persones entranyables: a Joan Alabedra, a Salvador Espriu intercanviant poesia i música, a mossèn Josep Gonzalvo que fou rector de la nostra parròquia, al poeta mossèn Pere Ribot fill de Vilassar de Mar i al prevere Joan Rebull, que fou compositor i organista de la nostra parròquia durant trenta-cinc anys.
La nostra participació també es feu present en el II on. Congrés de Cultura de la Llengua Catalana, organitzat a Vilassar de Mar.
Igualment no ens descuidem de dir que prenem part en els diferents actes benèfics que s’organitzen en la nostra població, tot oferint concerts a benefici de diverses institucions. I anualment participem en els actes de conmemoració de la Diada Nacional de Catalunya.
Durant el XX è. Aniversari, i conjuntament amb d’altres corals amigues, vàrem interpretar el “Gloria” d’Antonio Vivaldi amb acompanyament d’orquestra. I per celebrar el XXV è. la Missa Brevis “Sancti Jonannis de Deo” de Franz Joseph Haydn amb l’orquestra de cambra “Terrassa 48”.
Finalment diem que som un grup obert a tothom, treballem amb esforç i voluntat per tal de donar a conèixer el cant coral, i la  cultura del nostre país arreu.